PORTUGAL

LISABON

Lisabon je druga najstarija prijestolnica Europe (nakon Atene) i jedan od najvećih svjetskih povijesnih gradova.

To je prijateljski grad s kozmopolitskim stanovništvom, dobrodošao svim posjetiteljima. S blagom klimom idealno je cjelogodišnje odredište s velikim brojem krajolika i baštine. Lisabon je službeno najmanje skupo prijestolnica zapadne Europe. Ima jedan od najživljih noćnih života u Europi i iznenađujuće veliku raznolikost gastronomskih opcija. Jedna od najboljih vrijednosti u Europi!

FARO   

Faro je regionalna prijestolnica Algarvea, ali je istovremeno grad koji zadržava svoj mirni ambijent i tradicionalni šarm.

Malo skrenuvši s uobičajene turističke staze, turisti nikada ne osjećaju gužvu, čak ni u jeku ljeta.
Faro je idealno odredište za one koji žele otkriti “pravu” stranu Portugala. Grad nudi povijest i kulturu smješten u opuštajućem okruženju, na obali Ria Formosa, a cijelu Algarve regiju možete lako istražiti. Faro ima vrlo različitu atmosferu od užurbanih i užurbanih turističkih gradova Algarve.

UČENJE PORTUGALSKOG JEZIKA – LISABON, FARO

Sve razine, tijekom cijele godine! Započnite ili nastavite svoje učenje portugalskog jezika na ugodan komunikativan način, koristeći naš opsežni program društvenih aktivnosti.

Tečajevi traju od 1-36 tjedna prema vašem odabiru a uključuju razine: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Uz tečaj je moguće nadodati razne aktivnosti kao što su: večera i vinska tura, obilazak grada sa vodičem, film i glazba, glazba uživo, tura muzeji i spomenici,surfanje.

PORTUGALSKI + SURFANJE

Surf´s Up!

Grupni tečaj u jutarnjim satima i satovi surfanja u popodnevnim satima.

Svaka lekcija surfanja uključuje prijevoz, brod, odijelo, osiguranje i čitavo popodne na plaži.

Lekcije se zakazuju lokalno, ovisno o vremenskim i morskim uvjetima. Lekcije se mogu zakazati i vikendom.

PORTUGALSKI + SATOVI SLIKANJA I CRTANJA – LISABON

Lisabon je nevjerojatno fotogeničan grad. Izgrađen na sedam brda, okrenut oceanu, Lisabon je svojom jedinstvenom atmosferom obilježio bezbroj umjetnika. Među njima je poznati francuski pisac Simone de Beauvoir uspio uhvatiti lik Lisabona u jednostavnoj, ali snažnoj rečenici. Za nju bi Lisabon trebao biti opisan kao “južni grad. Grad istodobno gori i hladan koji sadrži u horizontu obećanje mora i slanog vjetra koji prostire brda.”. Umjesto da kući donesete jednu od onih tramvajskih slika koje možete pronaći iza svakog turističkog kuta, zašto ne naučite napraviti svoje?
Zamislili smo novi program koji se može kombinirati s našim intenzivnim tečajevima portugalskog. Ponedjeljkom, srijedom i petkom (3 puta tjedno), od 17.30 do 19.30, nudimo vam mogućnost sudjelovanja u slikanju i crtanju koje vodi stručnjak za crtanje / slikanje / povijest umjetnosti. Ovo je ekskluzivnost u Portugalu, ne propustite!

Naučite savladati do 9 različitih tehnika

 1. azulejo: obojene limenim glaziranim keramičkim pločicama
 2. promatrački crtež: grafit, drveni ugljen, obojena olovka, olovka…
 3. uljni pastel i suhi pastel
 4. akvarelno i akrilno slikanje
 5. enkaustično slikanje
 6. metalni list
 7. graviranje
 8. kolaž
 9. mješovite tehnike – kombinacija gore spomenutih tehnika

Posjetite i iskoristite najljepša i nadahnuća mjesta u Lisabonu

 1. vrtovi: Principe Real, Amoreiras, Gulbenkian…
 2. trgovi: Cais do Sodré, Terreiro do Paço, Rossio, Largo do Carmo, Camões…
 3. stanice: Rossio, Sul e Sueste, Cais do Sodré…
 4. otvorena tržišta: Ribeira…
 5. muzeji: Museu do Chiado, Museu de Arqueologia do Carmo, Museu do Azulejo, Casa Museu dr. Anastácio Gonçalves…
 6. stajališta: S. Pedro de Alcântara, Graça, Portas do Sol
 7. unutarnji: Clube Ferroviário de Portugal, 22Atelier (aos Anjos), Oficina 42 (a Alfama)

Saznajte više o portugalskom tehničkom rječniku i povijesti umjetnosti

Odaberite sami boje koje želite dati uspomeni, pridružite se našem slikarskom programu!

LJETNI TEČAJ PORTUGALSKOG 2020

Prethodna izdanja naših ljetnih tečaja bili su ogroman uspjeh. Pogledajte vlastitim očima neke trenutke čistog uživanja i zabave posljednjih izdanja ovog nevjerojatnog kursa portugalskog jezika i kulture. Ovog ljeta u potpunosti uronite u portugalski jezik i kulturu pridružujući se našoj školi u srcu Lisabona, jednom od najsunčanijih gradova Europe.

Provedite dva nevjerojatna tjedna uživajući u jedinstvenom svjetlu Lisabona, sunčajući se uz ocean i kušajući neke od naših 365 ukusnih recepata od bakalara, a sve to postajući tečni portugalski govornik.

Naš cjeloviti program kombinira intenzivnu nastavu jezika koju podučavaju iskusni učitelji sa širokim rasponom aktivnosti. Jutro se sastoji od intenzivne nastave čitanja, pisanja, govora i slušanja od 9: 00-13: 00, a popodne ćete dobiti dodatne mogućnosti za vježbanje svojih jezičnih vještina sudjelujući u uzbudljivim rekreativnim i društvenim aktivnostima. Vikendima, posjetite prelijepe povijesne znamenitosti, plaže i muzeje po kojima je Lisabon poznat. Grad zaista oživljava ljeti s mnogim festivalima i događajima koje ne želite propustiti! Također se brinemo za organiziranje smještaja za vrijeme vašeg boravka!

AKTIVNOSTI I IZLETI
Naš ljetni program sadrži zabavne i uzbudljive obrazovne aktivnosti nakon nastave i tijekom vikenda: poludnevna putovanja u Lisabonu, gastronomske ture i popodnevne / večernje aktivnosti kako biste doživjeli više od Lisabona.

Polaznici će posjetiti zadivljujuće plaže, otkriti čarobni grad Sintra i obaviti izlet brodom promatrajući dupine.

DODATNE AKTIVNOSTI

DODATNE AKTIVNOSTI – LISABON

Šetnje gradom
Šetnja Lisabonom idealan je način za upoznavanje grada. CIAL organizira šetnje vođenim Baixom / Chiadom, Feira da Ladra, Parque das Nações, Jardim da Estrela, Jardim da Necessidades, Jardim e Miradouro do Torel između ostalih. Vježbajte jezik, otkrivajte grad i vježbajte!

Večere i degustacije vina
Otkrijte portugalsku kuhinju i kako je utjecala na gastronomiju širom svijeta. CIAL organizira tjedne večere na kojima se nalazi hrana i glazba Fado, brazilska, afrička i indo-portugalska.Postoji i mjesečno predavanje o Port Wines s degustacijom.

Filmovi i predavanja
Svaki tjedan postoji jedna aktivnost u školi. Moći ćete otkriti portugalska kina XX stoljeća ili pohađati predavanja o portugalskoj povijesti, književnosti i drugima.

Živa glazba
Od Santo Antónioa „arraiais“ u lipnju, do fado emisija ili zalaska sunca, CIAL-ov program aktivnosti uvijek uključuje neke glazbene događaje uživo.

Muzeji i spomenici
CIAL-ov program aktivnosti uključuje vođene posjete glavnim muzejima i spomenicima u gradu. Gulbenkian muzej, muzej pločica, dvorac Svetog Jurja, toranj Belem, samostan Jerónimos i muzej drevne umjetnosti najpopularniji su, a naši iskusni vodiči čine ove posjete nezaboravnim iskustvom.

Surfanje
CIAL ima partnerstvo sa školom surfanja Ondas d’Aventura, pružajući studentima mogućnost predavanja surfanja uz svoje jezične tečajeve. Surf instruktori su iskusni profesionalci akreditirani od Portugalskog saveza za surfanje. Studenti će se sastati rano popodne i odlaze na plaže oko Lisabona na tečajeve. Prijevoz, oprema (odjelo i daska za surfanje) i osiguranje su uključeni. Svaka lekcija surfanja trajat će čitavo popodne. Lekcije se zakazuju lokalno, ovisno o vremenskim i morskim uvjetima. Lekcije se mogu zakazati i vikendom.

DODATNE AKTIVNOSTI – FARO

Šetnje gradom
Šetnja Farom idealan je način za upoznavanje grada. CIAL organizira šetnje vođenim starim gradom, zidovima Alameda, obilazak najoblemnijih građevina Faroa i groblja Židova. Vježbajte jezik, otkrivajte grad i vježbajte!

Večere i degustacije vina
Otkrijte portugalsku kuhinju i gastronomiju Algarve. CIAL organizira večere u tipičnim restoranima u kojima ćete na jednom središnjem mjestu pronaći mirise i okuse punih 200 km Algarve.
U školi su česte degustacije ukusnih regionalnih slatkiša Algarve, napravljenih od badema i smokve, koji su ukorijenjeni u bogatoj arapskoj povijesti regije, zajedno s čuvenim bademovim likerom, tradicionalnim pićem iz Algarve.

Filmovi i predavanja
Svaki tjedan postoji jedna aktivnost u školi. Moći ćete otkriti portugalska kina XX stoljeća ili pohađati predavanja o portugalskoj povijesti, književnosti i drugima.

Muzeji i spomenici
CIAL-ov program aktivnosti uključuje vođene posjete glavnim muzejima i spomenicima u Faru. Katedrala, Arco da Vila, arheološki i etnografski muzeji, Crkve S. Pedro i Carmo najpopularniji su, a naši iskusni vodiči čine ove posjete nezaboravnim iskustvom.